Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


sportmed

SportMed / Activity Concept / Point System

Configuratie

  • interface_sportmed op “1” zetten
  • interface_sportmed_folder invullen met de path naar de database van sportmed
  • interface_sportmed_folder_photo invullen met de path naar de foto folder van sportmed
  • interface_sportmed_memberstatus invullen met de status id die de klant in sportmed moet krijgen na versturen

Nadien kan je in de ledenfiche met een extra knop “Verstuur naar SportMed” een klant direct in de database van SportMed stoppen. Na het versturen wordt in de Club Planner database het veld “sportmed_number” ingevuld, dit wordt dan getoond in de klantfiche door een vinkje te tonen.


Opgelet: SportMed is een advantage database, kan zijn dat er daar een paar bestanden speciaal voor die verbinding te maken moeten op die pc staan. Is het de server pc van Sportmed zelf is dit meestal geen probleem, maar als dit op een andere pc is dan zijn er een paar bestanden nodig.

  • Bij problemen kopieer deze in de Club Planner folder:

ftp://ftp.clubplanner.be/Tools/Point%20System%20Interface%20-%20Activity%20Concept/

Check-In

Je kan ook de Club Planner ID van de klant wegschrijven in de sportmed chipkaart. Dit werkt wel enkel met de Cherry ST-1044U kaartlezer. Zet daarvoor in de ini-file:

  • checkin_miha_smartcard=1

of

  • checkin_miha_smartcard=2 (= idem maar join met bartender.exe, als je de kaart eruit haalt wordt die klant gedeselecteerd in bartender)

Nadien kan je met de groene plus in de klantfiche de ID wegschrijven in de chipkaart. Bij het instoppen van zo'n kaart gaat club planner dan de klant inchecken met deze ID.

Opgelet: installeer hier wel de driver voor van bij Cherry zelf en zet alle opties aan (zeker “CT-API”) moet erbij geinstalleerd worden, anders blijf je krijgen “error writing to chip:6” http://www.cherry.de/files/software/CherrySmartCard-Setup_33_EN.zip

sportmed.txt · Laatst gewijzigd: 2017/11/17 13:41 door kristof