Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


lid_nummering

Lid Nummering

Manuele Nummering

Standaard is een automatische nummering ingesteld. Wil je echter zelf steeds de nummering ingeven dan kan je dit gaan instellen bij Ledenbeheer→Instellingen, tab “klantenfiche”. Zet hier de vink “Lid Nr”-verplicht UIT. Hierna zal je verplicht worden zelf het lid nr. in te vullen voordat je kan opslaan.

Overrule

Je kan wel ten allen tijde zelf de lid nr invullen voor het aanmaken van een klant, als deze nog niet bestaat zal de klant aangemaakt worden met het ingevulde lid nr. Vul je niks in dan komt na opslaan vd klant hier de nieuwe nr in tevoorschijn.

Multi-Club Range Nummering

De lid-nr's gaan steeds met 1 omhoog. Er zijn echter instellingen om in een multi-club omgeving de ranges in te stellen per club waar de lid-nr's zich moeten tussen bevinden. Open daarvoor het multi-club schermpje en vul de START en EIND in per club:

Max. Nummering

je kan ook een max. nummering ingeven op database niveau, stel daar voor de parameter member_max_member_id in zodat de nummering altijd kleiner blijft dan dit getal.

Heb je bvb een lid nr 1.000.000 die je niet wil verwijderen maar toch de nummering wil verder laten lopen op bvb 10.000, vul dan als oplossing een max in van 100.000. Het volgende klant nr zal dan 10.001 zijn ipv 1.000.001

lid_nummering.txt · Laatst gewijzigd: 2017/09/26 15:02 door kristof